Barvni papirji

Sirio ColorBarvni papirji iz Fedrigonija so obarvani z barvili, ki ne vsebujejo težkih kovin in so kot taki tudi certificirani. Barvani so v masi, kar pomeni, da je barvilo dodano v papirno maso v procesu izdelave papirja in niso pobarvani le po površini. Med njimi najdete tudi zanimive materiale, ki so na prednji strani drugačne barve kot na hrbtni: Sirio Black/White, Sirio Pearl Blend in Splendorlux Color.

Barvni papirji niso nujno gladki, veliko jih je strukturiranih, po površini imajo različne reliefe (Merida, Nettuno, Tintoretto, Saville Row, Sirio Emboss), lahko imajo le malo glajeno površino (Materica). Če so barvni, se temu lahko doda tudi druga značilnost, ki jih loči od drugih obarvanih: reciklirani (Woodstock, Materica), metalizirani oziroma pearl (Sirio Pearl, Constellation Jade), s posebnimi premazi in efekti (Ispira). Lahko imajo dodane tudi vidne delce (Freelife Kendo, Woodstock betula, Tintoretto Ceylon).

Kaj pa gladki barvni? Sirio Color se razteza od 80g do 700g, pridružuje se mu še reciklirani Woodstock z najvišjo gramaturo 285g.

Med barvne morda spadajo tudi slonokoščeni. Teh je veliko, skoraj vsaka kolekcija vsebuje tudi slonokoščeno barvo.

Barvne različice je mogoče najti tudi med prosojnimi/paus papirji (GSC) in marmoriranimi (Pergamenata, Marina).

Fedrigoni