Savile Row

savileRowTweedSavile Row Pin WhiteSavile row pin blueSavile Pinstripe allSavile Row Tweed_blue

Le malokdo pozna ta odličen papir, ki je dobil ime po ulici Savile Row v Londonu, kjer že od nekdaj šivajo najboljše moške obleke po meri. Savile row je posnetek vrhunskih tkanin, iz katerih krojijo moške obleke. Na voljo v treh različicah: Plain, Pinstripe in Tweed.

Pinstripe: znotraj materiala so na razdalji vdelane tanke črte v drugačni barvi kakor je osnova. Izbirali boste lahko v štirih barvah (naravno bela, kamel, temno siva, temno modra) in treh gramaturah: 100g, 200g, in 300g. Izjemi sta bela z modrimi črtami, ki ima gramaturi 100g in 200g in temno modra s svetlimi črtami, ki je le v gramaturi 300g.

Plain: groba neenakomerna površina, ponujena v šestih barvah (naravno bela, temno siva, kamel, temno modra, temno rjava in temno vijolična) in treh gramaturah: 100g, 200g in 300g (naravno bela dodatno še v 140g in 250g).

Tweed je poseben že po strukturi, drobnem in plitkem vzorcu ribje kosti, izbrali in kombinirali ga boste v sedmih barvah: naravno beli, temno modri, kamel, temno sivi, temno rjavi in temno vijolični. V vsaki barvi  boste našli  gramature 100g, 200g in 300g/m2, dodatno pa še takole:

Savile Row Tweed Extra white: + 80g, +160g, 240g.

Precej podatkov, kajne? Naj vam bo v lažjo predstavo uporabnosti te kolekcije podatek, da je znotraj nje skupno 54 različnih gramatur in barv.

Savile v svoji sestavi združuje celulozna vlakna, približno 20% bombaža in 20% ostalih tekstilnih vlaken. Je brezkislinski in barvan z barvili v odsotnosti težkih kovin. Čeprav ni recikliran, ga lahko štejemo med papirje z ekološko noto.

Površino papirjev iz kolekcije Savile bi bilo nespametno opisovati – morate jo otipati in si jo ogledati, da bi doživeli resnično žlahtnost tega materiala.

Etikete: Savile Row Tweed White je dobavljiv tudi v samolepilni izvedbi.

Mape, ovitki, škatle, vrečke – ponudite jih lahko v res prestižni obliki, če se boste odločili za Savile.

Fedrigoni