Naravni papirji – beli

Naravni beliV Fedrigoniju boste našli veliko možnosti, kadar iščete bel naraven papir. Najosnovnejši  je Arcoset, uporablja se za vsakdanje tiskovine v offset tisku.

Zanimive papirje boste našli v kolekciji Arena, ki se rojeva v jesen 2020. Arena Extra White in Arena White sta beli, Arena Natural naravno bele barve, na koncu pa še slonokoščena Arena Ivory. Raztezajo se čez tri različne gladkosti/hrapavosti – smooth, rough in bulk.

Kadar bi radi izredno glajen papir z najvišjo belino, ob katerem imate občutek hladu in minimalizma, je najbolj pravi Splendorgel Extra White. Spada med t.i. opaline, posebno vrsto belih papirjev najvišje kakovosti. Odličen za podporo celostne podobe. Dopolnjuje ga bogat izbor kuvert vseh formatov.

Bela knjigaTisti, ki bi radi imeli knjigo na voluminoznem papirju, ga boste poiskali v Areni Bulk – v natural ali ivory barvi. Ima volumen 1.7.

Bela pticaNe smem pozabiti na beli reciklirani Oikos – če bi namesto klasičnega želeli dati še malo poudarka ekologiji. Recikliranih je še precej – skrivajo se v kolekciji Freelife.

Nekakšen križanec med premazanimi in nepremazanimi papirji je posebnež, ki so ga poimenovali X-Per. Ta papir je prevlečen s tankim premazom, ki po sestavi spominja na žele in na pogled papirja skoraj ne spremeni. Vendar pa dobro zapolni strukturo površine, zato barva pri tisku ne pronica v globino in rezultat je odličen intenziven odtis. Priporočam vsem, ki iščejo pot do dobrega odtisa in naravnega videza ter otipa.

Belih je še neskončno mnogo – srečali jih boste v drugih poglavjih.

Acquerello, Tintoretto, Nettuno Bianco Artico, Old Mill, Sirio White White, Woodstock bianco, Materica gesso, Freelife Vellum, Kendo, Cento, Corolla…

Fedrigoni