Naravni papirji – beli

Naravni beliV Fedrigoniju boste našli veliko možnosti, kadar iščete bel naraven papir. Najosnovnejši  je Arcoset, uporablja se za vsakdanje tiskovine. Njegova nadgradnja oziroma izboljšana različica je Arcoprint 1 EW. Če se kdo spomni priljubljenega papirja ON Business, je dobro vedeti, da ima Arcoprint 1 EW enako belino in tudi druge karakteristike so skoraj identične.  Zaradi visoke beline in odličnih lastnosti pri tiskanju in dodelavi je priljubljen za dopise, mape in vizitke. Podoben, enako bel in z dodatno preprint garancijo je Arcolaser HP.

Kadar bi radi izredno glajen papir z najvišjo belino, ob katerem imate občutek hladu in minimalizma, je najbolj pravi Splendorgel Extra White. Spada med t.i. opaline, posebno vrsto belih papirjev najvišje kakovosti. Odličen za podporo celostne podobe. Dopolnjuje ga bogat izbor kuvert vseh formatov.

Bela knjigaTisti, ki bi radi imeli knjigo na voluminoznem papirju bele barve (ponavadi so rumenkaste), se boste gotovo razveselili papirja Milk, ima volumen 1.5 in prijeten žameten otip.

Bela pticaNe smem pozabiti na beli reciklirani Oikos – če bi namesto klasičnega želeli dati še malo poudarka ekologiji.

Nekakšen križanec med premazanimi in nepremazanimi papirji je posebnež, ki so ga poimenovali X-Per. Ta papir je prevlečen s tankim premazom, ki po sestavi spominja na žele in na pogled papirja skoraj ne spremeni. Vendar pa dobro zapolni strukturo površine, zato barva pri tisku ne pronica v globino in rezultat je odličen intenziven odtis. Priporočam vsem, ki iščejo pot do dobrega odtisa in naravnega videza ter otipa.

Belih je še neskončno mnogo – srečali jih boste v drugih poglavjih.

Acquerello, Arcodesign, Tintoretto, Nettuno Bianco Artico, Canova, Sirio White White, Corolla…

Fedrigoni