Sirio – črn, bolj črn in najbolj črn

Black fedrigoni 1Kaj je lahko bolj črno od črnega? Ko se pogovarjamo o črnih papirjih, se morda komu zdi, da tu ni kaj povedati. Potem odpremo kataloge in doživimo presenečenje, ko položimo Sirio na kak drug papir in ugotovimo, da ni sivkast, ni modrikast, ne spominja na melancano in ni rjavkasto črn – ampak je res črn.

Sirio ima v svoji kolekciji izjemno bel papir Sirio White in izrazito črno različico Sirio Black Black. Med barvnimi je skrit tudi Sirio Nero in pravzaprav je težko razložiti, v čem se ločita. Razlikujeta se po vrsti barvila, s katerim je obarvana papirna masa, pa tudi po gramaturi. Po videzu ju oko skoraj ne loči. Nero se razteza med 80 g/m2 in 290g /m2, Black black pa med 70 g/m2 in 700 g/m2. Skupaj ponujata 11 različnih gramatur.  Sirio Nero for HP Indigo

Tisti, ki so doslej dvomili v uporabnost črnega papirja, bodo veseli podatka, da je Sirio Nero v gramaturi 290g/m2 pripravljen za tisk v HP Indigo. Poglejte tegale petelinčka – a ni super! Natisnili so ga v HP Indigo tiskalniku.

Nero je dopolnjen tudi z ovojnico v formatu 22/11 cm.

V gramaturi 290 g/m2 ga je moč dobiti tudi z enostransko platneno reliefno površino z imenom Denim.

Vrhunske izdelke  se da narediti na tem materialu tudi z laserjem (graviranje), izsekovanjem, lak pa je tudi tehnika, ki da občudovanja vredne rezultate.

In ko je črna najbolj črna, je to Sirio Ultra Black.