Piškotki

Piškotki se dobijo v slaščičarni. S sprehajanjem po tej spletni strani pa se vam bodo baje na računalnik  naložile neke male datoteke, ki jim pravijo cookies ali piškotki. Meni se zdi to poimenovanje otročje in ni treba, da je vse na svetu videti ali slišati ljubko. Ko zapustite spletno stran, te zapise lahko  tudi izbrišete. Če tega ne znate, povprašajte, ni težko.

Prav tako ni težko narediti piškotkov. Da ne bi bil obisk te strani izguba časa, najdete osnovni recept za enostavne piškotke spodaj.

Ker se moramo (pravijo tako) na začetku vsakega spletnega obiska spotakniti ob opozorilo o piškotkih, sem vas spotaknila tudi jaz. Menim pa, da je to nevljudno. Če bi me obiskali osebno, vas ne bi najprej priprla med vrata in opozorila, da vam moji doma pečeni piškoti ne bodo ogrozili zdravja in da smete vstopiti le, če jih boste pojedli.

Zato izjavljam: moja spletna stran je za branje in spoznavanje papirjev. Z njo vam ne nameravam škoditi in vaš računalnik me ne zanima.

ENOSTAVNI PIŠKOTI

250g moke-ščepec pecilnega praška-50g sladkorja (lahko v prahu)-150g masla-1 žlica kisle smetane

Zamesite testo, razvaljate ga čisto tanko, z modelčki izrežete piškote in jih spečete (na 180°C, 10 minut). Pečene lahko oblijete s čokoladnim prelivom ali pa pospravite v škatlo, v katero ste dali nekaj zrnc sivke ali skorjo cimeta ali pa se domislite česa svojega.