Arcodesign

ArcodesignBel in gladek, pa vendar popolnoma drugačen od drugih papirjev. Arcodesign je najnovejši izdelek papirnice Fedrigoni, papir z izredno visoko utržno močjo, prijetno gladek in lepo bel. Njegova belina ni tista, ki bode v oči, primerno glajena površina nudi očem mat izgled in omogoča vrhunski odtis.

Je odgovor na potrebe po mehansko močnem papirju, ki je tudi na pogled videti lep. Primeren je v založništvu za tisk visoke ločljivosti, saj omogoča zelo dober enakomeren odtis. Namenjen izdelavi ekskluzivnih embalaž, ovitkov in zelo primeren za kartice različnih namembnosti, tudi za kartončke na oblačilih.

Razvoj materialov s tako visoko mehansko odpornostjo sega v petdeseta leta, ko je Fedrigoni razvil prve papirje za tedanje računalniške perforirane kartice. Izkazalo se je, da to ni bil edini izdelek, ki je potreboval visoko stabilnost. Zato izdelava papirjev te kakovosti ni zamrla, ampak z njim zapolnjujejo prav tisti segment, ki ne dovoljuje, da bi se material obrabil, scefral ali hitro poškodoval. Arcodesign pa je papir, ki so mu posvetili vso pozornost tudi pri določanju gladkosti površine in in prav zato zagotavlja brezhiben odtis.

Razpored gramatur se nudi v razponu, ki ni čisto običajen. Po teži se stopnjuje takole: 120g, 140g, 200g, 240g, 285g, 350g, 400g, 450g, 490g in celo 580g. Poudarek je torej na visokih gramaturah.

Ne samo v industriji vseh vrst, ki išče trpežen material popolnega videza, tudi na področju elegantne pisne komunikacije je odlična izbira. Kuverte DL 11/22 cm in Quadro 17/17 cm in gramaturi kar 140g so tista dopolnitev, ki naredi ponujeno kolekcijo res vsestransko uporabno in zanimivo.