Sirio Color

Sirio ColorSirio White White je zelo bel, Sirio Black Black pa zelo črn. Sirio Black White je na eni strani bel, na drugi pa črn. Zraven pa je lestvica 24 intenzivnih barv. To je Sirio Color. Gladka izvedba pokriva kar 9 gramatur med 80g in 700g/m2. Pet barv je dopolnjenih tudi s ovojnicami.

Kolekcija ima še dva dodatka: vse barve so na voljo tudi v enostransko platneni strukturi, 12 barv pa tudi v ravni linijski strukturi, obe izvedbi v gramaturi 290g. Svoja zgodba pa je Sirio Stardust, ki ima v petih najtemnejših barvah vdelane drobne srebrne pike in res spominja na zvezdni prah.

Sirio je cenjen ne le zaradi širokega izbora, ampak predvsem zaradi odličnih lastnosti pri tisku in obdelavi. Ima enakomerno gladko površino, enakomerno obarvanost, predvsem pa visoko utržno moč in se skoraj nič ne razteza. To ga postavlja visoko med podobnimi papirji.

Če vas pri nekaterih obarvanih papirjih moti to, da na svetlobi hitro zbledijo, se to pri Siriu ne bo zgodilo. Tudi to mu daje prednost pred tekmeci.

Pa še dva podatka, ki bosta koristila: 5 barv iz kolekcije Sirio Color je možno tiskati na HP Indigo, rezultati so odlični! Ni pa nepomembno tudi to, da 5 barv dobavljivih v gramaturah 480g in 700g/m2.

Fedrigoni barvni papirji