Izbrati papir – je to res kaj posebnega?

Boutique papirjaDolgo časa so me nagovarjali, naj pričnem pripovedovati o papirjih. Tisti, s katerimi smo skupaj stuhtali kaj papirno dobrega. Taki, ki so opazili, da so njihovi izdelki, podprti z ustreznim materialom, zaživeli končno tako, kot je bilo prej le v idejah. Prepričali so me, in sedaj sem tukaj, da svoje znanje podelim z vami.

V mojih zabeležkah se bodo nabirale informacije o papirjih. Tu boste našli tudi namige ali ideje, včasih pa morda le kako razmišljanje.

Povabljeni, da mi sledite. Ne le tiskarji, oblikovalci, založniki – kar vsi, ki se kadarkoli srečate s papirjem. Opazujte ga, potipajte, prepognite. Kadar je pred vami poseben dogodek, ga le spravite na papir. Vabilo, čestitka, sporočilo, dnevnik, fotografije (nikar jih ne imejte le v elektronski obliki), škatle, škatlice in šatuljice, mape, knjige, dopisi, kuverte, ovitki, mape, koledarji, ovojnine vseh oblik …

Toliko besed o stvareh, ki so okrog nas. O papirju pa skoraj nič. O njem govorijo le tisti, ki ga izdelujejo, prodajajo ali tiskajo. Saj se o dobrih čevljih ne pogovarjajo le čevljarji, o slaščicah pa tudi ne le slaščičarji. In pesmi – te se pišejo za poslušalce, niso le za skladatelje in izvajalce.

Naj bo tako tudi s papirjem. Pridružite se mi, papirnih dogodivščin je neskončno.