Reciklirani

recipodobeVrtičkarji smo dobili novo revijo. Pričakovano v povezavi z vsebino in imenom revije je papir recikliran, kar je tudi vidno označeno na naslovnici. V okrogli znački je navedeno, da je revija natisnjena na 100% recikliranem papirju. To danes uporabniki pričakujemo, iščemo, hočemo.  Ne preverjamo več kakovosti, posegamo po eko, bio in recy. Želimo verjeti, da nismo tako hudi uničevalci planeta, kot v resnici smo. Radi bi bili prijazni do okolja, tekmujemo v ločevanju odpadkov in le naskrivaj se kdaj pa kdaj zmotimo. Če nas prepričajo, da je papir 100% recikliran, nam postane všeč in tudi sebi ugajamo, ker beremo eko vsebino z eko podlage.

Reciklirano je hit. Je pa prav, da bi pri varovanju okolja razmišljali po logiki naših starih mam. Te so uporabljale za organske odpadke papirnate vrečke od kruha in moke. Te in podobnih navad niso posebej oznanjale, tako se jim je zdelo prav.

Morda zanimivo revijo ponudite v ogled še prijateljem ali sosedom,  preden jo odnesete v kontejner za papir. Tja jo lahko odložijo  oni ali pa jo pred tem prebere še kdo.

Tista vrtičkarska revija je prijetna za oko, listanje in tudi branje. Papir je bil poceni, a je lep in dobro izbran. Če jo boste po uporabi vrnili, jo posodim.